Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Konec ČT se blíží. Nový ředitel ji bude mít za úkol zničit

Šťastné pondělí o konci ČT.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, ČTK, Profimedia.cz, Youtube.com

 

Reklama

Česká televize nezažívá nejlepší období. Koncesionářské poplatky jsou stejné jako v roce 2008 a nejspíš i dál budou, ČT tak musí rušit kanály i omezovat výrobu. Jenže situace může být ještě horší.

Článek

Už v červnu volí Rada ČT z osmi kandidátů nového generálního ředitele (více zde). Aktuálními favority jsou stávající ředitel Petr Dvořák, bývalé šéf Primy Martin Konrád a ředitel brněnského studia ČT Jan Souček.

Jenže se ukazuje, že ani jeden z těchto tří lidí není pro Českou televizi v současném stavu ideální. Místo aby tihle tři pochopili, že politici v čele s ministrem kultury Baxou nechtějí dát veřejnoprávnímu médiu už ani korunu navíc, mají megalomanské vize neslučitelné s realitou.

Dvořák se pořád nevzdává snu o zvýšených poplatcích, Konrád se svými plány na stavbu nového sídla ČT taky absolutně nepřipadá v úvahu a ten naivní chlapík z Brna zase veřejně vykládá, že by ČT potřebovala ročně až dvě miliardy navíc.

Dvořák, Konrád ani Souček nechápou, že se od nového generálního ředitele už nečeká žádná vize nebo koncepce rozvoje. Volba padne na toho, kdo pochopí, že situace je neudržitelná, a prokáže, že zvládne Českou televizi postupně dovést k důstojnému konci, rozdat výpovědi a na Kavčích horách zhasnout. Takovým kandidátem není ani jeden z osmičky zvažovaných.

A tak může nastat situace, kdy nikdo v červnové volbě nedostane potřebných deset hlasů. Muselo by se tak vyhlásit nové kolo volby. A my už teď víme, kdo by se v takovém případě přihlásil – a že by to byl absolutně ideální kandidát. Dozvědět se to od Jindřicha Šídla můžete i vy v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, twitteruinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované