Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Přichází nová ČT. Bez koncesionářských poplatků

Šťastné pondělí o České televizi.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Do čela České televize nastupuje nový generální ředitel Jan Souček. A přichází nejen s mnoha plány, ale i s přislíbenými penězi v podobě zvýšených koncesionářských poplatků na jejich realizaci. Alespoň prozatím.

Článek

Když ministr kultury Martin Baxa před měsícem oznamoval, že se od roku 2025 zvýší koncesionářské poplatky, musel být nový ředitel ČT Jan Souček úplně nadšený. Konečně bude moci přinejmenším části zaměstnanců veřejnoprávní televize zaplatit tak, že jim zbyde i na jídlo.

A k tomu zvládne realizovat i svou pečlivě promyšlenou koncepci, která nicméně zahrnuje v podstatě jen zrušení kriminálek, zákaz Martina Řezníčka v prezidentských debatách a přenesení 90 % výroby, včetně Otázek Václava Moravce, do regionálních studií.

Jenže je také možné, že si Jan Souček užije zvýšených poplatků jen pár měsíců. Už v říjnu 2025 proběhnou další sněmovní volby a jeden z možných budoucích premiérů, Andrej Babiš, už začal prohlašovat, že poplatky zruší.

Jan Souček musí být připraven na to, že peněz bude mít k dispozici zase méně. Mnohem méně. A když se znovu podíváte na jeho oznámenou koncepci vývoje pořadů, tak pochopíte, že už nachystán je.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Jak tedy chce nový generální ředitel nechat přežít Českou televizi další éru Andreje Babiše nebo někoho mnohem horšího? To vám řekne Jindřich Šídlo v úvodním videu.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované