Hlavní obsah

Šťastné pondělí: Žádné další reformy. Fialova vláda se chce zapsat do dějin

Šťastné pondělí o vládním nicnedělání.Video: Šťastné pondělí, Seznam Zprávy, Profimedia.cz, Shutterstock.com, ČTK, Youtube.com

 

Reklama

Vyrovnaný státní rozpočet. Masivní investice do školství. Antibyrokratická revoluce. Všechny tyhle cíle byly ještě před volbami pro koalici Spolu priorita. Teď je ale všechno jinak: vláda už nehodlá dělat nic.

Článek

Žádné velké změny ani reformy už vláda nechystá, připustil předminulý týden ministr financí Zbyněk Stanjura. „Neodpovídá to zájmům a volání voličů,“ zdůvodňoval svůj postoj na tiskové konferenci.

Ano, vláda už udělala všechno, co udělat chtěla. A vy si beztak víc nezasloužíte, nevděčníci.

Jen tedy když se podíváme na to, co si všechno vláda předsevzala, možná by mohlo člověka napadnout, jestli to přeci jen není málo. Tak třeba: premiér Fiala před volbami sliboval, že koalice Spolu je tu pro všechny, kdo chtějí žít v zemi s vyrovnanými rozpočty.

Takže to už v podstatě máme hotovo, ne? Rozpočet měl sice v minulém roce schodek 300 miliard a letos máme v plánu dalších mínus 250 miliard, ale kdo by se zdržoval s nějakými drobnými.
Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí

Ale co chce tedy vláda dělat zbývajících 20 měsíců, které zbývají do voleb? To naznačila minulý týden návštěva předsedy vlády v Indii, kde se pokoušel dojednat lvy pro pražskou zoo.

A vy si teď možná říkáte: to je přeci prkotina, premiér má řešit důležitější věci!

Ani omylem. Protože ne velké kontroverzní reformy, ale právě tyhle vřelé drobnosti mohou Fialovu vládu zapsat do dějin. Jakým způsobem a kdo dostal koordinaci navyšování vládní popularity na starosti, to už vám řekne Jindřich Šídlo ve Šťastném pondělí, které si můžete pustit v úvodu článku.

Satirický pořad Šťastné pondělí vychází každé pondělí v osm hodin ráno na webu Seznam Zpráv. Vždy ten stejný den, tedy již dnes večer, si můžete poslechnout i nový Šťastný podcast, ve kterém se na témata tohoto dílu (a nejen na ně) podíváme ještě podrobněji.

V úterý posíláme satirický newsletter Jindřicha Šídla a jeho týmu. Glosy o aktuálním politickém dění i zákulisní „šeptandu“ nejen o Šťastném pondělí. Každou sobotu pak čtěte Šťastné slovo, pravidelnou zábavnou glosu Jindřicha Šídla. A nezapomeňte nás také sledovat na našem facebooku, XinstagramuSeznam Médiu, kde najdete ještě víc ze Šťastného pondělí.

Reklama

Doporučované