Hlavní obsah

Studio Jablunkov: Čmeláci jsou ryby, řekl soud. Být rybou teď chtějí i lidé

Konstantin Sulimenko vás opět vezme na cestu kolem světa od Jablunkova až po Jablunkov.Video: Konstantin Sulimenko, Seznam Zprávy

 

Reklama

Šťastné pondělí i tento týden vyrazilo za hranice hlavního města a přináší vám zprávy, které by vám rozhodně měly uniknout.

Článek

Soud v Kalifornii prohlásil čtyři druhy čmeláků za ryby. Podle příznivců tohoto rozhodnutí je to nejlepší způsob, jak na čmeláky vztáhnout zákon o ochraně ohrožených druhů.

Odpůrci říkají, že to je možná právnická pomsta neoblíbenému učiteli biologie. Ať je to jak chce, k příslušnosti k nadtřídě ryb se začínají hlásit i lidé. Proč, to se dozvíte v úvodním videu.

A řekneme vám také o dalších dobrodružstvích Pavla Bělobrádka na internetu poté, co před pěti lety slíbil, že už nikdy nebude dělat humor na sítích, nebo o tureckém odhodlání nepřipomínat krocany.

Studio Jablunkov je součástí satirického pořadu Šťastné pondělí, který najdete každé pondělí v 8:00 na Seznam Zprávách a celý pořad pak ve 20:00 na Televizi Seznam. Jednotlivé rubriky včetně právě Jablunkova publikujeme samostatně v následujících dnech na webu SZ.cz.

Další díly Šťastného pondělí můžete zhlédnout zde.

Reklama

Doporučované