Hlavní obsah

Potřebujete rychle test na covid? Poradí vám mapa míst, kde jej provedou

Foto: Seznam Zprávy

Interaktivní rozcestník odběrových center níže v článku.

Reklama

Kde se nechat otestovat na přítomnost koronaviru v těle? Níže najdete interaktivní přehled a detaily míst, která možnost nechat se otestovat poskytují. Vychází z pravidelně aktualizovaného seznamu Ministerstva zdravotnictví.

Článek

Od pondělí 17. 8. 2020 zavedlo Řecko pro občany České republiky nutnost podstoupit molekulární PCR test na covid-19, pokud chtějí do země vstoupit. Na hranicích musí předložit negativní výsledek, který nesmí být starší než 72 hodin. Nařízení platí pro cestující přijíždějící do Řecka po silnici i pro cestující letadlem.

Možnost otestování momentálně nabízí v České republice 95 odběrových center. Samoplátci mohou využít 58 z nich, ostatní jsou jen pro osoby se žádankou od lékaře nebo krajské hygienické stanice.

Na seznam míst a jejich detaily se můžete podívat v rozcestníku. Pokud má dané místo rezervační systém, můžete do něj rovnou přejít.

Co se týče ceny, tak samoplátce jeden test vyjde na zhruba 1700 korun.

„Celkem v republice máme kolem sta míst, nicméně pro účely rychlého otestování téměř 4800 lidí, kteří mají od 17. srpna odletět do Řecka, bude určeno 14 míst, tedy jedno v každém kraji, kde bude kapacita posílena, aby se samoplátci mohli otestovat a odletět do Řecka,“ řekla také hlavní hygienička Jarmila Rážová.

Seznam odběrových center je rovněž k nalezení na webu Ministerstva zdravotnictví.

Reklama

Doporučované