Hlavní obsah

Soud v Číně poslal do vězení pořadatele ultramaratonu, kde zemřelo 21 běžců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V květnu roku 2021 zemřelo při čínském ultramaratonu 21 běžců. Pozůstalí čelili výhrůžkám za vyjadřování se k události. Nyní soud rozhodl a poslal do vězení organizátory maratonu.

Článek

Čínský soud poslal do vězení organizátory ultramaratonu, při němž před dvěma lety zemřelo 21 běžců.

Sedm obžalovaných dostalo za obecné ohrožení a zanedbání povinnosti tresty od tří do pěti a půl roku odnětí svobody, napsal s odkazem na čínská státní média list The Guardian.

Běžecký závod na trase dlouhé 100 kilometrů v horách na severozápadě Číny se v květnu 2021 změnil v boj o život účastníků poté, co se zhoršilo počasí.

Státní agentura Nová Čína uvedla, že pět z obžalovaných si verdikt vyslechlo u soudu ve městě Paj-jin, další dva pak v pátek v jiném procesu poslal do vězení soud v Lan-čou.

Tragédie vedla čínské úřady ke zpřísnění podmínek pro pořádání sportovních akcí, napsal The Guardian. Po úmrtí běžců v horách se totiž hodně mluvilo o tom, že pořadatelé ignorovali varování meteorologů ohledně možného zhoršení počasí a závodníky přesto poslali na trasu.

Kvůli nízkým teplotám, krupobití, mrznoucímu dešti a vichřici se mnoho závodníků ztratilo, další zahynuli kvůli podchlazení. Stovky záchranářů sportovce hodiny hledaly v náročném terénu.

Při ultramaratonu zemřelo v čínských horách 21 běžců

Reklama

Související témata:

Doporučované