Hlavní obsah

Obří kolona se rozjíždí, Pražský okruh zablokovala nehoda na celé dopoledne

Reportáž z dopoledne: Co se dělo po nehodě kamionů na Pražském okruhu?

 

Reklama

Nehoda tří nákladních aut dnes brzy ráno zablokovala Pražský okruh na pátém kilometru ve směru k dálnici D1, na místě dosud zasahují policisté i hasiči.

Článek

Částečně otevřený byl okruh až kolem jedenácté hodiny dopoledne, kdy se zasahujícím jednotkám podařilo trosky a vraky odklidit do pravého pruhu a uvolnit alespoň jeden jízdní pruh pro řidiče, kteří na okruhu uvízli.

V opačném směru byl neprůjezdný jeden jízdní pruh, kam se vysypal náklad z jednoho havarovaného vozu.

Z informací hasičů a mluvčího Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jana Rýdla vyplývá, že při nehodě byl zraněn jeden člověk.

Nehoda uzavřela Pražský okruh.Video: Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Nehoda se stala kolem 3:30 mezi exity Zbraslav a Vestec. Mluvčí ŘSD Českému rozhlasu po 06:00 řekl, že komunikace bude v tomto úseku ve směru na Brno uzavřena ještě zhruba tři hodiny. Podle aktuálních informací od mluvčího ŘSD by k úplnému otevření Pražského okruhu mělo dojít kolem poledne. V opačném směru musí řidiči počítat s kolonami, protože se tam odklízí náklad vysypaný z havarovaného kamionu. 

Podle mluvčího pražských hasičů Martina Kavky u události zasahovali hasiči z modřanské a krčské stanice, kteří místo nehody zajistili proti vzniku požáru a jednoho lehce zraněného člověka předali záchranářům. „Kolem 05:00 případ převzali středočeští hasiči z Říčan," sdělil ČTK Kavka.

Podívejte se, jak to vypadalo před tunelem Cholupice krátce po sedmé hodině.

Reportáž z kolony na Pražském okruhu.Video: Jaroslav Gavenda

Reklama

Související témata:

Doporučované