Hlavní obsah

Překonávají nebezpečné překážky, balancují na mrakodrapech. Dva kluci natočili nový film o parkouru

Jump N Travel, nový film o parkouru. Co jeho aktéry na sportu baví a proč si vybrali právě Asii?Video: Dominika Nováková

 

Reklama

Jan Jenka a Lukáš Kulda kvůli parkouru vyrážejí do různých koutů světa. Natáčejí videa a nyní chystají nový film. Jump N Travel Vietnam - první parkourovo-cestovatelský dokument u nás.

Článek

Nejdřív oba autoři točili parkourovou cestovatelskou sérii, která se jmenuje Jump N Travel. „To byly jednotlivé díly, které jsme natáčeli jednou za měsíc po dobu dvou let. A v průběhu toho nás napadlo, že bychom mohli udělat i něco většího, a vznikl film,” říká Jan Jenka.

Honza s Lukášem vybrali destinaci v Asii schválně. Je levná. Mohli tam strávit měsíc a každý den natáčet. A bylo to dobrodružství. „Nejdřív zkrachovala letecká společnost, u které jsme měli koupené letenky, přijeli jsme do Vietnamu, tam nás hned okradli. Taky se nám v půlce tripu rozbil dron,” popisuje Jan.

„Strašně mě baví asijská kultura, má toho strašně moc do sebe. Lidé jsou pokornější, berou to i lépe, je tam lepší přístup na střechy oproti Evropě. A celkově ta Asie mě baví,” vysvětluje Jan Jenka. Hlavním poselstvím Jump N Travel je ukázat český parkour světu. Premiéra filmu Jump N Travel Vietnam se chystá 10. února v královéhradeckém music baru Náplavka.

Reklama

Související témata:

Doporučované