Hlavní obsah

Premier League za zavřenými dveřmi? Možná i realita příští sezony

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Stadion Liverpoolu, slavný Anfield, zůstává pro veřejnost nadále uzavřený, stejně jako další arény.

Reklama

Článek

Nejprestižnější fotbalová liga světa stále neví, kdy znovu začne a zda vůbec. Objevil se i bizarní návrh dohrát letošní ročník v Austrálii. Model zápasů za zavřenými dveřmi každopádně může vydržet i do další sezony.

Podle týmů Premier League je úplný návrat k normálu možný až v okamžiku, kdy bude k dispozici vakcína proti novému typu koronaviru. To znamená, že se spřádají plány hrát i příští sezonu za zavřenými dveřmi bez diváků, což prostě není plnohodnotný fotbal, shodli se aktéři nového vydání Angličana.

Jindřich Šídlo připomněl, že se na podmínkách restartu, kromě povolení londýnské vlády, musí shodnout aspoň 14 z celků nejvyšší anglické soutěže. Týmy ohrožené sestupem podle Karla Häringa protestují proti možnosti, že by se sezona dohrála na neutrálních hřištích v Anglii s tím, že by jim chyběla výhoda domácího prostředí v zápasech s těžkými soupeři, jak argumentuje třeba prezident Brightonu.

Na rozdíl od Česka se v Anglii začíná řešit odpor některých hráčů proti tomu naskočit do hry za probíhající pandemie. Své obavy daly najevo už i některé hvězdy - Sergio Agüero nebo Willian. „Bylo by asi velmi problematické nutit fotbalisty do hry za současné situace,“ soudí Jindřich Šídlo, který drží palce klubu, jehož nejmenovaného německého záložníka je někdy obtížné nutit do hry i bez pandemie koronaviru. Otázkou je také způsob testování hráčů a členů realizačních týmů. Trenér Chelsea Frank Lampard má třeba etický problém s tím, že by fotbalisté byli při testování upřednostňováni před ostrovními zdravotníky.

Trojice Hošek, Häring a Šídlo si vyměnila názory na to, proč už v Premier League nenajdeme hráče typu legendy Arsenalu Tonyho Adamse. Velmi obsáhle se také rozebíraly spekulace, jestli kapitán anglické reprezentace Harry Kane zůstane v Tottenhamu a zda se vůbec v Evropě najde klub, který by si po koronakrizi mohl kanonýra jeho formátu vůbec dovolit. Snad jediným by mohl být madridský Real.

Angličan

Fotbalový týdeník Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel, výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu!

Tady najdete archiv všech dílů Angličana, tady další audiopořady Seznam Zpráv.

Také rádi posloucháte? Napište nám své postřehy, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Doporučované