Hlavní obsah

Putinova debatní show. Jste naše poslední naděje, slyšel prezident z obrazovky

Záznam první hodiny debaty Vladimira Putina s občany.

 

Reklama

Několik desítek vybraných otázek, přímý přenos do celého světa. Každoroční debata ruského prezidenta s občany začala v 11:00 a na Seznam Zprávy ji simultánně tlumočí Karolina Juráková.

Článek

Západní sankce nejsou pro Rusko historicky ničím novým, ani nepředstavují kardinální problém, prohlásil ruský prezident Vladimir Putin v první části televizní debaty. Ruské ekonomice podle něj více uškodil pokles cen a poptávky po tradičních vývozních komoditách plynu a ropě než sankce, jež poškozují i státy, které je vyhlásily. Kladnou stránkou sankcí je naopak podle Putina to, že donutily Rusko rozvíjet dříve zaostávající oblasti vlastní ekonomiky.

„Historie dokazuje, že Rusko žije pod sankcemi od doby, kdy začalo vznikat (...) To bylo ještě před bolševickou revolucí," prohlásil Putin a dodal, že i kdyby v roce 2014 nebylo připojení Krymu k Rusku, stejně by si Západ vymyslel nějakou jinou záminku.

Putin si i letos ve svém programu vyhradil na odpovědi občanům hned několik hodin. Loni trvala diskuse skoro čtyři hodiny a Putin zodpověděl 80 otázek, které si mu přály položit skoro tři miliony Rusů.

Během diskuse, která vždy trvá několik hodin, mohou zájemci zasílat dotazy přes internet nebo telefonicky, zapojují se i přítomní v sále. S občany jako hlava státu Putin tímto způsobem rozmlouvá už popatnácté.

Otázky pokládají prostřednictvím reportérů i lidé z ulic. „Jste naše poslední naděje," řekla Putinovi občanka z Podmoskevské oblasti, když mu líčila palčivý problém se skládkou odpadu, která je bezprostředně vedle domů, v nichž bydlí lidé. Putin slíbil nápravu prostřednictvím gubernátora.

Reklama

Související témata:

Doporučované