Hlavní obsah

„Pro takový brexit jsem nehlasoval,“ stěžoval si Brit ve frontě na letišti

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

Zastánce brexitu musel čekat v frontě na letišti Schiphol v Amsterdamu. Pak si postěžoval, že „to není brexit, pro který hlasoval“.

Článek

Colin Browning sám sebe popisuje jako jednoho ze 17,4 milionu lidí, kteří hlasovali pro brexit. Uvedl, že byl nucen čekat téměř hodinu na letišti Schiphol v Amsterdamu, než mu zkontrolovali pas.

„Absolutně nechutná obsluha na letišti Schiphol. Ve frontě jsme strávili 55 minut. Toto není brexit, pro který jsem hlasoval,“ napsal na Twitteru.

Ačkoli někteří navrhli, že příspěvek na Twitteru může být parodický, majitel účtu v posledních měsících soustavně sdílel příspěvky o brexitu, které se nezdají být satirické.

V odpovědi na to, že „dostal, pro co hlasoval“, podporovatel brexitu odpověděl: „Nehlasoval jsem, abych stál hodinu ve frontě, zatímco nějaký ‚úředníček‘ kontroluje naše pasy.“

„Strávil jsem více času na imigraci než ve vzduchu,“ dodal Browning. Jeho tweet přilákal přes 8000 odpovědí za méně než 24 hodin.

„Chce mu někdo říct o přechodném období – že má v současné době práva jako ostatní občané EU – a je ve špatné frontě? Nebo ho necháme pokračovat v čekání, aby si aspoň ty věci promyslel?“ navrhl jiný uživatel Twitteru Browningovi.

Úředníci na letišti Schiphol již dříve varovali, že lidé cestující z Velké Británie mohou kvůli odchodu Británie z EU po příjezdu do Amsterdamu očekávat zpoždění. Analýza nizozemské vlády uvedla, že se cestující na rušných letech kvůli dalším kontrolám dokladů mohou zdržet 50 minut až hodinu.

Je však nepravděpodobné, že by brexit způsobil současná zpoždění, protože Spojené království je v současné době v přechodném období s EU, během kterého se cestovní podmínky nezmění až do ledna 2021, píše web Independent.

Reklama

Doporučované