Hlavní obsah

Pro zbytek cyklostezky Chrudim-Pardubice jsou zajištěné pozemky

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Pro dokončení cyklostezky mezi Chrudimí a Pardubicemi se podařilo zajistit poslední potřebné pozemky.

Článek

Jeden koupila obec Mikulovice, i když není v jejím katastrálním území, na další v katastru Dražkovic mají předběžné smlouvy Pardubice, jejichž součástí Dražkovice jsou. Projekt v úseku z Mikulovic na začátek Dražkovic se ještě bude muset mírně upravit, řekl ČTK starosta Mikulovic Slavomír Meduna.

„Mnoho vlastníků sousedních pozemků si dávalo podmínky na sjezd na jejich pole. Vyřešilo se to tím, že potřebná šířka cyklostezky se získá na straně k silnici, která je v majetku Správy a údržby silnic Pardubického kraje,“ uvedl Meduna. Správa silnic je podle něj věci nakloněna.

Stezka povede místy, kudy už podél silnice vede pěšina pro pěší z Mikulovic do Dražkovic. Je značně frekventovaná, chodí tudy pěšky lidé z Blata, Medlešic i Mikulovic do Dražkovic, kde je častější spoj MHD do Pardubic a pošta. Výstavbu budou financovat Mikulovice a Pardubice, každá radnice část na svém katastrálním území.

V minulých letech vznikla alespoň malá část asfaltové cesty podél silnice uvnitř Mikulovic. S cyklisty se už počítalo i při stavbě nadjezdu přes státní silnici z Pardubic do Chrudimi, chodník k němu bude ale nutné rozšířit až k Medlešicím. Pardubice v listopadu 2017 dokončily první úsek cyklostezky do Dražkovic. Později vyznačily na průjezdu Dražkovic na vozovce cyklopruhy. Od Chrudimi vede cyklostezka pouze do Medlešic, dokončena byla v roce 2009. Asfaltový pás s veřejným osvětlením je dlouhý asi dva kilometry, uvnitř obce budou ještě vyznačeny na vozovce cyklopruhy.

Reklama

Doporučované