Hlavní obsah

První česká filmová premiéra roku: o hledání štěstí a alternativních rodinách

Snímek Cena za štěstí představují režisérka Olga Dabrowská a herečka Klára Pollertová Trojanová.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Cena za štěstí režisérky Olgy Dabrowské je mozaikovým příběhem o životě současných rodin.

Článek

„Jde o příběh o moderním rodinném, nebo možná spíše postrodinném životě, o různých alternativních rodinných uskupeních vůči klasické rodině,“ shrnuje hlavní téma snímku Cena za štěstí jeho režisérka Olga Dabrowská.

Do jedné z hlavních ženských rolí obsadila herečku Kláru Pollertovou Trojanovou. Ač si ve svém vlastním životě neprošla děsivou krutostí exmanžela, kterého ve filmu ztvárňuje Jaroslav Plesl, dokázala dramatickou roli přijmout za vlastní. „Vždycky, když se to týká dětí, tak se mě to velmi dotýká. Do toho se umím vžít, myslím, velmi dobře,” říká.

Vedle Kláry Pollertové Trojanové a Jaroslava Plesla ve filmu uvidíte i Ivanu Chýlkovou, Vandu Hybnerovou, Tomáše Hanáka, Pavla Řezníčka a řadu dalších zvučných jmen. První českou premiéru kina nabídnou od 10. ledna.

Pusťte si rozhovor s Olgou Dabrowskou a Klárou Pollertovou Trojanovou v úvodním videu. Je součástí pořadu Ráno na gauči, který můžete sledovat každý všední den od 7:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované