Hlavní obsah

„Raději se projděte.“ Organizátoři i dopravní podnik radí, jak se v neděli dostat na Letnou

Jak se dostat v neděli na Letnou.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Pražský dopravní podnik se připravuje na nedělní demonstraci desítek tisíc lidí na Letenské pláni. Pokud stanice metra přestanou nápor lidí zvládat, tak je uzavřou.

Článek

Na nejbližší zastávky tramvají, ale ani stanice metra by se lidé, kteří míří v neděli na demonstraci na Letné, neměli spoléhat.

Tramvajové spojení jak na ulici Milady Horákové, tak i u Vltavy na nábřeží Edvarda Beneše je nejisté.

„Nelze to předem nijak specifikovat, budeme se snažit zachovat provoz. Očekáváme komplikace například na nábřeží Edvarda Beneše,“ varuje Aneta Řehková, mluvčí pražského dopravního podniku.

Ani nejbližší stanice metra – Hradčanská – nepředstavuje jistý spoj. „Rozhodně je dobré, aby se lidé co nejvíce vyhnuli zastávce metra Hradčanská a našli jiné alternativy. Myslím si, že nejlepší varianta je dojít pěšky ze vzdálenější zastávky,“ říká Benjamin Roll ze spolku Milion chvilek pro demokracii, který demonstraci organizuje.

Dopravní podnik totiž varuje, že v případě, že stanice přestane zvládat nával lidí, může dojít k jejímu dočasnému uzavření.

„Jsme připraveni regulovat provoz stanice, a to jak uzavřením pro vstup, tak i kompletním uzavřením stanic, kdy by vlaky pouze projížděly,“ upozorňuje Řehková.

Cestu na Letnou i zpět je proto dobré mít rozmyšlenou. V okruhu Letné je rovnou pět zastávek metra. Kromě stanice Hradčanská jsou další možností stanice Malostranská a Staroměstská – obě také na trase A v pěší vzdálenosti zhruba 20 minut.

Další možností je metro na Vltavské. Cesta zabere zhruba 30 minut. Výhodou ale je, že se jedná o trasu C, která by nemusela být tak plná jako trasa A. Možností může být i stanice Dejvická, která je od Letné opět zhruba půl hodiny chůze.

Reklama

Doporučované