Hlavní obsah

Seznam Zprávy spouští rubriku o klimatu. Nabídne data, analýzy i reportáže

Foto: Seznam Zprávy

Nová rubrika Planeta a klima.

Reklama

aktualizováno •

Seznam Zprávy se věnují klimatu už dlouhou dobu. Nyní ale nabídnou čtenářům komplexní informace o stavu planety, nepopiratelné důkazy o vlivu člověka na klima i analýzy toho, co můžeme dělat dál, přehledně na jednom místě.

Článek

„Jak se prohlubují důsledky změny klimatu, píšeme o něm stále častěji. A není pochyb, že tento trend bude pokračovat. Proto jsme se rozhodli, že nastal čas dát tématu zvláštní sekci, vysílá to totiž jasný vzkaz, že klima řadíme mezi nejdůležitější fenomény dnešní doby. A i pro nás samotné je to i závazek – odteď už nám žádná zásadní zpráva o klimatu, ale i obecně z environmentální oblasti, kterou do sekce rovněž řadíme, neunikne,“ přibližuje poslání nové sekce reportér zahraniční redakce Lukáš Marek, hlavní autor klimatické rubriky na Seznam Zprávách.

Redakce chce obsah související se životním prostředím ukazovat ve všech podobách a žánrech. Čtenáři si už teď mohou prohlédnout přehledné mapy a grafy, které chystá datová specialistka Kateřina Mahdalová.

Reportéři Seznam Zpráv ukážou vlivy klimatické změny na příbězích lidí i míst po celém Česku i ve světě. A chybět nebudou ani analýzy, komentáře, krátké tematické zprávy nebo rozhovory s odborníky.

Kromě Lukáše Marka se budou na nové rubrice, která vznikla v týmu zástupkyně šéfredaktora Simony Holecové, podílet i další mladé tváře Seznam Zpráv, především redaktoři Natalie SousaAdam Ryšánek.

„Klimatická změna mě zajímá především v souvislosti s jejími dopady na rozvojové země. V nich se totiž ukazuje, že měnící se klima se neprojevuje jen jako ‚prší hodně, neprší vůbec‘, ale především zásadně ovlivňuje v jednotlivých zemích zemědělství, hospodářství, a tudíž i živobytí komunit nebo vzdělávání žen a dívek,“ popisuje Sousa.

V neposlední řadě se v rámci rubriky mohou čtenáři těšit i na fotogalerie. Ty má na starosti, stejně jako další obrazový obsah SZ, cenami ověnčená fotoeditorka Lenka Glisníková.

„Fotka občas vydá za tisíc slov. Čtenářům Seznam Zpráv budu servírovat fotoreportáže, které přinášejí obrazová svědectví měnící se krajiny a našich životů z různých koutů této planety,“ říká Glisníková.

Reklama

Související témata:

Doporučované