Hlavní obsah

Karlovy Vary letos opraví část frekventované Bezručovy ulice

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary opraví svah a silnici v části Bezručovy ulice. Svah pod silnicí postupně ujíždí a je nutné sanovat i skalní masiv nad ní. Rekonstrukce zkomplikuje i dopravu na silnici, která spojuje centrum města s lázeňskou čtvrtí.

Článek

Bezručova ulice a navazující ulice Na Vyhlídce jsou hlavní spojnicí obou částí města, jezdí po nich i městská hromadná doprava. Část Bezručovy je ale ve velmi špatném stavu. „Je to úsek od křižovatky s ulicí Havlíčkovou k bývalému Jaru. Je to takové esíčko, kde nyní dochází k posunu. Bude se tam dělat nová opěra, která bude držet komunikaci, a komunikace samotná. A nad tou komunikací směrem k hřbitovu se bude dělat stabilizace dvou skalních masivů tak, aby byl stabilizovaný svah,“ popsal náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

Odhadované náklady jsou zhruba 40 milionů korun. Na opravu komunikace by pak měly navazovat i úpravy zeleně pod silnicí, které udělá Správa lázeňských parků v samostatné zakázce.

Podle Bursíka by práce na rekonstrukci části Bezručovy ulice měly začít zřejmě v dubnu a oprava by měla trvat do listopadu. Protože jde o frekventovanou silnici, nebude ji asi možné uzavřít po dobu stavebních prací zcela. Počítá se proto s tím, že zůstane průjezdná polovina silnice v jednom směru, přičemž v opačném směru bude nařízena objížďka.

Karlovy Vary se obvykle snaží, aby se zásadní stavební práce vyhnuly termínu konání Mezinárodního filmového festivalu na počátku července. Nicméně letos budou některá dopravní omezení i v době festivalu. Kromě Bezručovy ulice bude omezena doprava i u hotelu Pupp, kde město bude instalovat nový Festivalový most.

Reklama

Doporučované