Hlavní obsah

Na jihu Čech čekají řidiče omezení u Mirovic, ve Lnářích, na D3 i v Týně

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Řidiče čekají přes léto na jihu Čech dopravní omezení na více místech. Silničáři rozšíří vozovku na tahu I/20 v obci Lnáře na Strakonicku, kvůli opravě mostů u Mirovic na silnici I/19 se bude jezdit do konce roku kyvadlově.

Článek

Do poloviny července je omezen provoz na D3 mezi Chotovinami a Meznem, nákladní auta budou muset po objížďce kvůli opravě mostu v Týně nad Vltavou na Českobudějovicku. Další omezení bude v Lomnici nad Lužnicí. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a Jihočeského kraje.

„Úplnou uzavírku si vyžádá modernizace silnice II/406 z Dačic do Slavonic za 160 milionů korun. V současné době se předpokládá od konce června, přesný termín zatím není znám,“ sdělila ČTK Hana Brožková z kanceláře hejtmana. Kvůli opravě mostu v Týně za více než 200 milionů korun čeká objížďka nákladní vozy. Přes most se nedostanou od letošního 17. července do konce srpna příštího roku. Osobní auta projedou, Jihočeský kraj se rozhodl přidat po dobu opravy na provizorní most ještě jeden pruh, aby byl možný obousměrný provoz. Most v Týně nad Vltavou je součástí silnice, která spojuje České Budějovice s Milevskem nebo Bechyní. Jeho oprava by měla začít v létě a potrvá přibližně rok.

Zhruba do poloviny července bude omezen provoz na dálnici D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje. Úsek začali silničáři opravovat. Většinu času bude jeden pás dálnice zavřený a auta pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice, řekl ČTK Adam Koloušek z českobudějovické pobočky ŘSD. Jde o práce mezi kilometry 62,3 až 70,7, mezi Chotovinami a Meznem.

Do konce letošního roku a také příští rok se bude jezdit kyvadlově u Mirovic na Písecku po silnici I/19, kde se opravují dva mosty. „Původně měla být zavřená celá silnice, ale vzhledem ke stavbě dálnice (D4) se to dělá po polovinách,“ řekl Koloušek. Na tahu I/20 čeká od léta řidiče omezení v obci Lnáře na Strakonicku. ŘSD tam rozšíří silnici, úsek před zatáčkou u zámku bude širší. Silničáři rovněž upraví křižovatku u benzinové pumpy. „Tam se bude dělat nový kruhový objezd, bude hotový příští rok, upraví se i sjezd na benzinku,“ řekl Koloušek.

Na přelomu června a července začnou dělníci opravovat průtah městem Lomnice nad Lužnicí. Jde o část dlouhou asi kilometr a půl. Objížďky povedou přes město. Opravy potrvají zhruba čtyři měsíce.

Reklama

Doporučované