Hlavní obsah

U brněnského krematoria vznikne parkoviště se 76 místy a toaletami

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nové parkoviště se 76 místy, bezbariérovými toaletami a novou zastávkou tramvaje má nahradit současnou nezpevněnou plochu, kterou lidé využívají k parkování nedaleko krematoria na Ústředním hřbitově v Brně.

Článek

Pohřební a hřbitovní služby města Brna nyní nechávají zpracovat studii, jak bude místo po úpravě za více než 40 milionů korun vypadat.

Brněnské zastupitelstvo už loni schválilo investiční záměr. U krematoria je momentálně 50 parkovacích míst, ta ale často nestačí, a lidé proto využívají nezpevněnou plochu za silnicí, která nemá ani odpovídající napojení na frekventovanou Jihlavskou ulici.

„Nyní připravujeme zadávací dokumentaci pro výběrové řízení na zhotovitele studie, která se stane podkladem pro plánovaný rozvoj celé lokality. Po dokončení studie a následném vydání územního a stavebního povolení se zahájení výstavby předpokládá v příštím roce,“ uvedl brněnský zastupitel a předseda představenstva společnosti Michal Chládek (ODS).

Město musí před začátkem prací vypořádat i vlastnictví pozemku, jeho část vlastní soukromá firma. Podle Chládka s vlastníkem této části jedná majetkový odbor brněnského magistrátu.

Při stavbě plánují Pohřební a hřbitovní služby využít materiály šetrné k životnímu prostředí a chtějí také pracovat se zadržováním dešťové vody. Poblíž parkoviště by měla v budoucnu vzniknout i nová zastávka tramvaje. Předpokládané náklady v současných cenách jsou přibližně 42 milionů korun, to se ale do začátku reálné stavby může změnit, upozornil Chládek.

Reklama

Související témata:

Doporučované