Hlavní obsah

Cheb se pokusí napotřetí vybrat dodavatele skateparku

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Cheb se napotřetí pokusí vybrat dodavatele stavby nového skateparku. Předchozí dvě soutěže město zrušilo, protože se vždy přihlásil jen jeden uchazeč a nabídková cena přesahovala odhadované náklady.

Článek

„Nyní opět město maximální nabídkovou částku zvýšilo,“ řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM).

„V tomto případě jsme dali maximální cenu 17 milionů korun s DPH. Předpokládáme, že pokud v únorovém zastupitelstvu projde rozpočtové opatření, kterým navyšujeme tuto položku, tak bychom mohli v březnu nebo dubnu vybrat zhotovitele. Zhotovitel pak bude mít 150 dní na realizaci. Z toho nám vychází, že by skatepark mohl být hotový v srpnu nebo září tohoto roku,“ uvedl Hrubý.

Do zářijového termínu by město rádo práce ukončilo, protože v září by se v Chebu mělo konat mistrovství republiky v atletice a stavba skateparku poblíž sportoviště by mohla rušit.

Rozhodující ale bude cena. V prvních úvahách mělo stát sportoviště pro skateboarding na levém břehu Ohře zhruba osm milionů korun. Jenže s růstem cen stavebních prací náklady rostly. Navíc jde o stavební práce, které dělá jen několik firem v Česku. Nabídka ve druhém výběrovém řízení byla na více než 20 milionů korun. Maximální limit 17 milionů korun je pak podle vedení města kompromisem.

Reklama

Související témata:

Doporučované