Hlavní obsah

Karlovy Vary chtějí 500 místních lidí nabídnout pitnou kúru

Foto: Pixabay.com

Karlovy Vary (ilustrační foto).

Reklama

Město Karlovy Vary chce nabídnout 500 místních lidí možnost poznat, jak chutnají a jak léčí zdejší světoznámé léčivé prameny.

Článek

Podle průzkumu totiž ani obyvatelé lázeňského města často neví o pramenech víc než jen to, že ve městě pramení. Pitnou kúru chce město spojit i se vstupní a výstupní prohlídkou a výsledky pak předat odborníkům ke zhodnocení. Při jednání zastupitelstva to dnes řekla primátorka Andrea Pfeffer Ferklová (ANO).

„Infocentrum města přišlo s projektem Pijeme prameny. Je to projekt zaměřený na naše občany, tedy ty, kteří v Karlových Varech žijí, protože jsme na základě dotazníkového šeření zjistili, že téměř 90 procent lidí neví, k čemu ty prameny reálně slouží. Oni ví, že jsou zdravé, ale skoro nikdo s nimi nemá reálnou zkušenost,“ řekla ČTK karlovarská primátorka.

V kampani chce městské infocentrum spolupracovat také s městskými Alžbětinými lázněmi, které by zajistily odbornou vstupní prohlídku a doporučení na pitnou kúru. Pitná kúra by měla trvat tři týdny, jako je to u komplexního lázeňského pobytu v doporučované délce. Kúra by pak měla skončit výstupní prohlídkou, podobně jako u lázeňských pacientů. Výsledky chce pak město poskytnout krajskému Institutu lázeňství a balneologie k dalšímu využití.

Podle primátorky by kampaň Pijeme prameny neměla být zaměřena na obyvatele města, kteří nějakou léčbu potřebují, ale na všechny. Měla by mimo jiné vést k bližšímu sepětí místních s lázeňskými službami, kterými jsou Karlovy Vary proslulé a z nichž také velká část obyvatel i město žije.

Reklama

Doporučované