Hlavní obsah

Karlovy Vary dokončují projekt přestavby ubytovny Drahomíra

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Karlovy Vary chtějí mít v příštím roce hotový projekt celkové rekonstrukce ubytovny Drahomíra. Z problematické lokality by se měl stát objekt se startovacími byty a ubytovnou vyššího typu.

Článek

Město chce na přestavbu získat státní dotace nebo byty nabídnout jako družstevního bydlení, řekl dnes novinářům náměstek primátorky Miroslav Vaněk (Karlovaráci).

„Určitě budeme hledat dotační zdroje. Připadá tam v úvahu to, co budeme realizovat v Krokově ulici, tedy družstevní bydlení. A u té části ubytovny bychom chtěli hledat zdroje jak ve státním rozpočtu nebo zvážíme i to, jestli by ubytovnu nechtěl někdo využít komerčně. Ale to jsou v tuto chvíli spíše úvahy,“ uvedl Vaněk.

Zejména obyvatelé okolní čtvrti Drahovice už delší dobu volali po tom, aby město řešilo opakované problémy s obyvateli ubytovny. Město se proto rozhodlo jít do kompletní rekonstrukce, která z poloviny ubytovny udělá dům s malometrážními startovacími byty a v druhé části zůstane ubytovna, ale modernizovaná. V objektu by měly vzniknout desítky bytů. Součástí rekonstrukce bude i vybudování dostatečného množství parkovacích stání pro obyvatele nových bytů. Jednou z možností je stavba vícepodlažnímu parkovacího domu.

Nabídka nových bytů je jednou z hlavních priorit vedení města, které pokračuje s drobnými změnami ve stejné podobě jako v uplynulých čtyřech letech. Karlovy Vary chtějí vsadit hlavně na družstevní bydlení, a to hlavně v Krokově ulici, kde by mohly být postaveny až tři stovky bytů. V menším rozsahu se pak plánují rekonstrukce budov, například bývalé školky ve Východní ulici, kde by mělo vzniknout asi 60 bytů.

Reklama

Doporučované