Hlavní obsah

Cestu mezi Hradeckem a Královédvorskem od 13. června zkomplikuje oprava silnice

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Oprava silnice v Doubravici na Trutnovsku od 13. června zkomplikuje řidičům cestu mezi Hradeckem a Královédvorskem. Rekonstrukce silnice za více než 25 milionů korun potrvá do začátku října.

Článek

Řidiči budou muset jezdit objížďkami. Již od pondělí 6. června řidiči musejí počítat s objížďkou mezi obcemi Radim a Dřevěnice na Jičínsku.

Oprava cesty v Doubravici je součástí postupné rekonstrukce silnice II/325, která spojuje Hradecko s regiony Dvora Králové nad Labem a Hostinného. Řidiči osobních aut se Doubravici vyhnou objížďkou přes Zábřezí, Řečici a Horní Dehtov. Trasa pro nákladní dopravu povede přes Bílé Poličany, Miletín a Zdobín.

Na opravu silnice v Doubravicích kraj letos naváže mnohem nákladnější rekonstrukcí úseku Debrné - Vestřev. „Její součástí totiž bude výstavba nového mostu a dvou opěrných zdí podél Labe. Náklady přesáhnou 127 milionů korun,“ uvedl krajský radní pro dopravu Václav Řehoř (ODS). Omezení provozu u Debrného začne v září, rekonstrukce silnice potrvá do léta 2023.

Oprava silnice mezi Radimí a Dřevěnicí na Jičínsku přijde téměř na 30 milionů korun a hotová má být do začátku listopadu. Objížďka povede od křižovatky Na Špici po silnici I/16 do Robous a následně po obchvatu Jičína a Valdic.

Kraj a Ředitelství silnic a dálnic ČR v minulých měsících zahájily několik oprav silnic, které jsou spojené s objížďkami. Na Trutnovsku je kvůli rekonstrukci uzavřená silnice II/300 z Trutnova do Prkenného Dolu, která je také důležitou spojnicí Žacléře s vnitrozemím a mnoho řidičů ji využívá k cestě do Polska. Objížďkami kvůli opravě mostů musejí i řidiči na trase mezi Hradcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou.

Královéhradecký kraj chce letos zdvojnásobit investice do obnovy silnic druhé a třetí třídy a mostů až na rekordních 1,49 miliardy korun. Ředitelství silnic a dálnic ČR by letos v Královéhradeckém kraji mělo do staveb a oprav silnic první třídy vložit přibližně 1,23 miliardy.

Reklama

Doporučované