Hlavní obsah

Dopravu v Liberci z centra ve směru k Lidovým sadům omezí v sobotu běžecký závod

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Dopravu v Liberci zkomplikuje v závěru tohoto týdne běžecký závod Mattoni Liberec Nature Run. Uzavírky budou v sobotu ve směru od radnice k Lidovým sadům v 15 ulicích.

Článek

Závodit se bude na třech trasách. ČTK o tom informovali organizátoři závodu.

Už od pátečního rána budou pro veřejnost uzavřená parkoviště na náměstí Dr. E. Beneše a na Sokolovském náměstí, a to až do sobotních 20:00. V sobotu se k tomu přidají uzavírky v ulicích, kudy poběží závodníci. Časově nejdelší bude uzavírka Železné ulice, a to od 7:30 do 16:00. Mezi 9:30 až 16:00 bude uzavřená i dopravně frekventovaná Rumjancevova ulice, která vede od bazénu na Tržním náměstí kolem knihovny k radnici.

Mattoni Liberec Nature Run se v Liberci koná popáté, organizátoři očekávají účast řádově tisíců běžců. Nejkratší je 2,5 kilometru dlouhá trasa přes centrum určená pro rodiny s malými dětmi či seniory. Závody na 12 a 22 kilometrů vedou stejně jako v minulých letech od náměstí Dr. E. Beneše u radnice kolem zoo, Lesního koupaliště k lomu Ligranit. Krátká trasa se nedaleko nad lomem stáčí zpět do Liberce, delší pokračuje skrz Rudolfov až k Bedřichovské přehradě, odkud se běžci vrátí zpět kolem České chalupy, Liberecké výšiny a zoo.

„Pořadatelé se mi vždy smějí, když trochu zlehčuji náročnost trasy libereckého závodu, ale na Liberec opravdu není trať tak těžká. Na obou distancích je jeden prudší, nepříliš dlouhý kopec a jeden krátký, příkřejší sešup. Zbytek jsou krásné pěšinky a krásná lipová alej v Masarykově ulici, obzvláště v tomto podzimním období,“ uvedl v tiskové zprávě loňský vítěz závodu Vít Pavlišta, který žije v Liberci.

Reklama

Doporučované