Hlavní obsah

Rekonstrukci klíčových mostů na průtahu Libercem zahájí ŘSD 14. března

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Dlouho připravovanou rekonstrukci dvou klíčových mostů na průtahu Libercem zahájí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) v pondělí 14. března. Už v pátek 11. března začne v opravovaném úseku instalace dočasného dopravního značení.

Článek

Motoristy čekají na průtahu omezení, která skončí až v říjnu příštího roku. "Plánované rekonstrukce mostů, jejichž stav je nevyhovující, nesnesou další odklad a budou mít výrazný vliv na dopravní propustnost města. Během stavby bude veškerá doprava svedena na jeden jízdní pás ve směru na Turnov, a to v režimu 2 + 1 (dva pruhy ve směru na Turnov). Provoz na stávajícím levém jízdním pásu silnice I/35 bude po celou dobu výstavby vyloučen mezi exity 23 a 21," uvedla mluvčí ŘSD Dana Zikešová. Rekonstrukce přijde podle ní na 377 milionů korun včetně DPH.

Průtah Libercem je nejzatíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji a denně po něm podle posledního sčítání dopravy projede více než 51.000 automobilů. Kvůli uzavření sjezdů nebude možné sjet z průtahu od Turnova na I/14 na Jablonec nad Nisou, ani z I/14 najet na průtah směrem na Děčín, zavřené budou ulice Doubská, Mostecká a Otavská pod mostem. Radnice v souvislosti s omezením dopravy na průtahu čeká větší zatížení na souběžné třídě Dr. Milady Horákové nebo v Košické ulici.

Podle ředitele liberecké Správy ŘSD Jan Wohlmutha jsou mosty postavené v 70. letech minulého století ve velmi špatném stavu. Obnovy se dočká dvanáctipólová mostní estakáda dlouhá téměř 240 metrů, která převádí I/35 přes místní komunikace a překonává železniční tratě, Slunný potok, areály soukromých firem a několik skládek. Po dokončení rekonstrukce obou mostů má ŘSD v plánu i rekonstrukci mostu nad Košickou ulicí a tunelu.

Reklama

Související témata:

Doporučované