Hlavní obsah

V Liberci začala rekonstrukce mostů na průtahu. Řidiči se musí obrnit trpělivostí

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Liberci dnes začala rekonstrukce dvou mostů na průtahu I/35. Řidiči se musí obrnit trpělivostí, některé ulice jsou kvůli stavbě zavřené, místy se ráno tvořily kolony, zejména na nájezdu z I/14 od Jablonce nad Nisou.

Článek

Projekt, který bez DPH přijde na 377 milionů korun, potrvá až do října příštího roku. ČTK to dnes řekl ředitel liberecké správy Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Jan Wohlmuth. Uzavírky ulic pod mostem budou ale omezené většinou jen na dobu demolice mostů a jejich výstavbu.

Průtah Libercem je nejzatíženějším silničním úsekem v Libereckém kraji a denně po něm podle posledního sčítání projede více než 51.000 automobilů. Bourat se bude pravá polovina silnice ve směru z Turnova na Děčín. Mosty jsou ze 70. let minulého století a byly už v havarijním stavu, jejich rekonstrukce se připravovala podle Wohlmutha několik let a už ji nebylo možné odkládat. Provoz byl už v těchto místech omezený, konstrukce mostů byla na některých místech podepřená.

Provoz na zhruba 1,5 kilometru dlouhém úseku je tam svedený na druhou polovinu silnice - ve dvou pruzích směrem na Turnov a jedním pruhem ve směru na Děčín. Motoristé by tam měli sledovat značení, už se stalo, že řidič jedoucí po paměti vjel do uzavřeného úseku. Kvůli stavbě nemohou řidiči ze směru od Turnova odbočit na I/14 na Jablonec a není možné ani najet ze silnice I/14 od Jablonce na průtah směrem na Děčín. Uzavřený bude kvůli stavbě i sjezd z I/14 směrem k liberecké Home Credit Areně. Průjezdný zůstal nájezd z I/14 směrem na Turnov a také sjezd ve směru od Děčína na Jablonec.

Připravené jsou objízdné trasy. Motoristé, kteří jedou od Jablonce na Děčín, musí opustit silnici číslo I/14 už v Zeleném Údolí, odkud vede objížďka po Vratislavické ulici, přes Poštovní náměstí a po ulici Dr. Milady Horákové ke světelné křižovatce s Čechovou ulicí a dál po Šumavské, odkud se napojují na průtah. Nákladní automobily nad 3,5 tuny musí z Poštovního náměstí po Hodkovické ulici k Makru. Hodkovická ulice a Vratislavická slouží i pro cestu na Jablonec v opačném směru.

Reklama

Doporučované