Hlavní obsah

Ostrava přispěje 1,1 milionu na projekty, které podporují rodinný život

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ostrava letos finančně přispěje na 30 projektů, které podporují rodinný a komunitní život. Kromě celoročních aktivit rodinných a komunitních center město dá peníze i na jednorázové akce. Má na to připraveno 1,1 milionu korun.

Článek

Město podle mluvčí magistrátu Gabriely Pokorné dotuje například projekty, které podporují mezigenerační aktivity, přIspívají k vytváření bezpečného prostředí pro děti nebo rozšiřují nabídku pro smysluplné trávení společného volného času.

„Je v dlouhodobém zájmu města podporovat ty aktivity, které zpestřují spektrum nabídky určené rodinám pro společné trávení jejich volného času. Snahou je především přirozenou a nenásilnou formou podporovat vytváření harmonických mezigeneračních vztahů v rodině, posilovat vědomí zdravého vnímání rolí jednotlivých členů rodiny, a také napomáhat předcházení sociální izolace seniorů, ale též maminek na mateřské či rodičovské dovolené. Některé z podpořených projektů nabízí rovněž pomocnou ruku pro zvládání složitých rodinných a životních situací,“ uvedl náměstek primátora Zbyněk Pražák (KDU-ČSL).

Mezi podpořenými projekty jsou například příměstské tábory seniorů s vnoučaty, swingové tančírny pro rodiny s dětmi, výtvarná soutěž pro žáky ostravských škol nebo mezigenerační setkávání v domovech pro seniory. Město bude dotovat mimo jiné i festivaly Fandíme rodině, Tátafest nebo Zažít Ostravu jinak a další akce.

Reklama

Doporučované