Hlavní obsah

V Bílovci se za 4,3 milionu korun opravuje další část kulturního domu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Bílovci na Novojičínsku se za 4,3 milionu korun opravuje další část místního kulturního domu. Novou podobu dostane hlavní vchod, který byl v havarijním stavu, včetně bočního venkovního schodiště.

Článek

Kulturní dům v Bílovci byl postaven v roce 1929 původně jako tělocvična (Turnhalle) a podle radnice už dlouho nutně potřebuje rekonstrukci. „Léta se do této nemovitosti neinvestovalo, přestože se jedná o objekt, který je srdcem města a sdružuje občany nejen Bílovce, ale i okolních obcí při mnoha kulturních a zábavních akcích,“ uvedla bílovecká starostka Renata Mikolašová (Bílovecká patnáctka).

Město podle ní zvažovalo možnost celkové rekonstrukce, která by byla nejlepší. „Konečná částka by se však vyšplhala opravdu do velké výše. Druhou verzí bylo investice do kulturního domu na čas zastavit. Čekání by se však mohlo protáhnout i na několik let. Přiklonili jsme se proto k variantě, že opravíme aspoň nezbytně nutné části kulturního domu,“ uvedla starostka.

S prvními opravami začalo město předloni. Zkomplikovaly je ale koronavirová opatření a nedostatek pracovníků ve firmách i postupný nárůst cen materiálu a služeb. Podařilo se tak opravit hlavně části, které to nutně vyžadovaly - okapy nebo střešní krytinu. Pro další krok postupných oprav město určilo hlavní vchod a schodiště.

„V dalším kroku bychom chtěli opravit zázemí pro účinkující, konkrétně místnosti vedle jeviště,“ uvedla Mikolašová. Město chce v místnosti pro účinkující snížit stropy, vyměnit elektroinstalaci, vodovodní systém i topení. Součástí bude i vybudování nového sociálního zázemí.

Reklama

Doporučované