Hlavní obsah

Univerzita Palackého hledá zajímavé podnikatelské projekty, pomůže s rozjezdem

Foto: Přírodovědecká fakulta Univerzity Palackého v Olomouci

Univerzita Palackého.

Reklama

Olomoucká Univerzita Palackého se rozhodla i letos podpořit zajímavé podnikatelské nápady a záměry. Jejich tvůrci je mohou až do 10. května přihlásit v projektu s názvem Podnikavá hlava.

Článek

Soutěž pořádaná Vědeckotechnickým parkem Univerzity Palackého (VTP UP) je určena začínajícím i zkušenějším podnikatelům. Do finále postoupí deset vybraných finalistů, do startu podnikání získá vítěz 50 000 korun a další výhody včetně konzultačních služeb. Loni soutěž vyhrál projekt funkční evidence pro chovatele stád Festada.

Podnikavá hlava je určena všem, kteří mají zájem s podnikáním začít, ale rovněž zkušeným podnikatelům, kteří chtějí zaujmout novým nápadem. „Jde o skvělou příležitost, jak najít investora či partnera pro vaše podnikatelské nápady a posunout je na další úroveň. Účastí v Podnikavé hlavě můžete získat nejen zajímavé výhry, ale také si ověřit, zda je o váš nápad zájem, a získat zpětnou vazbu od poroty a dalších účastníků,“ uvedl ředitel VTP UP Petr Kubečka.

Harmonogram a pravidla soutěže najdou zájemci na www.podnikavahlava.cz. Stěžejní je termín 10. května, dokdy je třeba podnikatelské záměry do soutěže přihlásit. Vybraných deset finalistů poté představí své projekty 24. května během akce StartUPday, kde odborná porota rozhodne o vítězi. Zároveň budou vyhlášeny i výsledky dvou speciálních kategorií Podnikatel z UP a Cena Inovačního centra Olomouckého kraje (ICOK) pro nejinovativnější nápad.

Vítězem loňského 12. ročníku se stala Dominika Sokolová s projektem Festada (www.festada.cz), který chovatelům stád pomáhá funkčně evidovat jejich chovy. Příspěvek byl natolik zajímavý, že vyhrál i Cenu ICOK pro nejinovativnější nápad. Na druhém místě se v loňské Podnikavé hlavě umístil a v kategorii Podnikatel z UP zvítězil projekt Kovář Masaryk od Adama Koláře, který představil první jednotnou webovou platformu s kurzy zaměřenými na řemesla a ruční práce. Třetí místo obsadil nápad Barbory Brázdilové s názvem Maminko, klid - specializovaný diář pro maminky, vytvořený na základě vědeckých poznatků.

Soutěží dosud prošlo téměř 400 soutěžících. Do minulých ročníků se zapojili zástupci mladé a střední generace, ale i důchodci. Porota už hodnotila mnoho zajímavých nápadů včetně záměru vytvořit virtuální hřbitov pro zvířata, pořizovat obrazy DNA, organizovat filmové party pro děti či péct z jedlého papíru reklamu na chléb.

Reklama

Související témata:

Doporučované