Hlavní obsah

V Jeseníkách se stále lyžuje na Ovčárně, o víkendu se možná přidá i sedlo

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Milovníci zimních sportů mají stále šanci si v Jeseníkách zalyžovat. V provozu jsou vleky na Ovčárně, ke kterým se možná o víkendu připojí ještě Červenohorské sedlo.

Článek

Vyrazit do hor mohou také běžkaři, využít mohou tratě v nejvyšších polohách hor. Na Ovčárně momentálně leží kolem metru sněhu, řekl dnes ČTK náčelník jesenické horské služby Vítězslav Kaller.

„Sněhu je momentálně nejvíce v oblasti mezi Ovčárnou a Pradědem. Ze středisek zřejmě ještě o víkendu pojede Červenohorské sedlo a jede Ovčárna. Nahoře na Ovčárně nyní hlásí kolem metru sněhu a čím nižší polohy, je sněhu méně, na sedle už je sněhová pokrývka nesouvislá. Na běžeckých tratích máme od 20 do 50 centimetrů sněhu. Čím výše, tím lépe,“ uvedl Kaller.

Podle dispečera jesenické horské služby Ondřeje Škovránka napadlo v nejvyšších polohách za poslední čtyři dny ještě čtyři až pět centimetrů sněhu. „Běžecké tratě jsou sjízdné z Ovčárny na Praděd a Švýcárnu a pod Kurzovní chatou, směrem na sedlo už jsou trasa nesouvislá,“ řekl ČTK Škovránek. Doplnil, že na Ovčárně je nyní teplota mezi minus jedním až dvěma stupni pod nulou, ještě ve středu zde sněžilo.

Na Červenohorském sedle se naposledy lyžovalo o Velikonočním pondělí, zda vleky provozovatelé spustí ještě tento víkend, zatím není jasné. „Máme to zatím otevřené, rozhodneme se v pátek. Zatím je to sjízdné, ale pokud by mělo pršet, nemá význam to otevírat,“ řekl dnes ČTK vedoucí střediska Martin Dubský. Uplynulý prodloužený velikonoční víkend, především neděli a pondělí, považoval co do návštěvnosti za nadstandardní.

Naopak i přes týden mohou stále vyrazit s lyžemi milovníci zimních sportů na Ovčárnu. Sněhu je tam dostatek díky jeho poloze i na jaře. Středisko, které leží v národní přírodní rezervaci v nadmořské výšce 1440 metrů, má od ochranářů kvůli své poloze povolený provoz pouze do konce dubna. Lyžovat by se tam tak mohlo až do příští soboty.

Reklama

Doporučované