Hlavní obsah

Multižánrový festival Colour Meeting v Poličce začne 22. července

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Multižánrový festival nabídne 22. a 23 července hudební vystoupení mnoha žánrů. Kromě českých účinkujících se představí i zahraniční hosté. Mezi jinými vystoupí i hvězda současné londýnské jazzové scény Sarathy Korwar.

Článek

Indický hudebník začal hrát jako dítě na tabla, přitahovala ho ale americká hudba, která zněla z místního obchodu s jazzovou hudbou. Z Indie se přestěhoval do Londýna, vzdělával se jako hráč na tabla a bicí nástroje. Etabloval se jako jeden z nejoriginálnějších hráčů britské jazzové scény.

„Ze zahraničí přijede také kanadský hudebník, producent, zpěvák a skladatel Alex Henry Foster, známý především jako frontman skupiny Your Favorite Enemies. V současnosti vystupuje se svou novou kapelou The Long Shadows. Řečtí Thrax Punks kombinují lidové nástroje jako dudy, kaval, buben a lyra s elektrickou a basovou kytarou, smyčkami, psychedelickými předěly, hutným zvukem i punkovou estetikou. Polský soubor Kosy staví na ženských hlasech spojených v písních Dolního Slezska, hudebnice oživují písně svých předků a vracejí je do moderních měst. Zahraje rovněž skupina Terrible 2S ze Slovenska a slovenský alt-folkový písničkář Zabiť Františka,“ uvedla za pořadatele Anna Mašátová.

Z tuzemské scény se do Poličky chystá například zpěvačka Aneta Langerová se svou skupinou. Pořadatelé pozvali i duo Ireny & Vojtěcha Havlových, hudebních skladatelů a multiinstrumentalistů, kteří se proslavili hlavně jako hráči na starobylý smyčcový nástroj viola da gamba. Společně vydali 14 autorských CD a na mnoha dalších spolupracovali. Zároveň komponují hudbu k filmům, divadelním nebo tanečním představením. Na programu je rovněž kapela Frankie & The Deadbeats či hudebník, zpěvák a diskžokej Ventolin.

Pro děti i dospělé budou hrát divadelní soubor Hlasový šálek a Divadlo Loutky bez Hranic. Colour Meeting zahájí vystoupení na hlavním poličském náměstí, pouliční vystoupení s akrobatickým kolem, s velkou dávkou lomozu a supění přivezou V.O.S.A. Theatre & Sunriders.

Akce se koná v parku pod poličskými hradbami. Program je zveřejněn na webu festivalu.

Reklama

Doporučované