Hlavní obsah

Plzeň bude v říjnu městem umělé inteligence, zapojí se do akce Dny AI

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Plzeň se na jeden říjnový týden stane městem umělé inteligence. Čtyři největší města v republice se zapojí do akce Dny AI, která nabídne program pro odbornou i širokou veřejnost.

Článek

Cílem akce je představit možnosti využití umělé inteligence v návaznosti na aktuální dění a vývoj této technologie. Program v Plzni připravuje Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň, a kdo by se chtěl jakoukoli aktivitou do akce zapojit, může se přihlásit prostřednictvím webu www.dny-ai.cz, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Dny AI odstartují v Brně a po Plzni a Ostravě se přesunou na závěrečný týden do Prahy, kde vyvrcholí předáváním českých ocenění v umělé inteligenci. „Ke Dnům AI se připojujeme poprvé a to, že máme zkušenějším hráčům na české scéně co nabídnout, je důkazem toho, že v Plzni jdeme inovativním a moderním směrem,“ uvedl plzeňský radní pro Smart Cities a podporu podnikání Daniel Kůs (Piráti). Program v Plzni představí AI (artificial intelligence) čili umělou inteligenci napříč obory lidské činnosti. Významná část programu bude věnována praxi a konkrétním příkladům využití umělé inteligence v různých oblastech.

„Dny AI chápeme jako příležitost poznat rozmanitost plzeňské AI komunity, propojit a prezentovat to nejlepší, co plzeňská scéna nabízí,“ řekl jednatel BIC Plzeň Luděk Šantora.

Dny AI navazují na loňský první ročník pořádaný v Brně. K tamním pořadatelům, platformě Brno.AI, se přidává jako hlavní pořadatel organizace prg.ai, na přípravách ostravského týdne se podílí Moravskoslezské inovační centrum Ostrava. „Rozšířením Dnů AI chceme odpovědět na obrovský zájem, který téma AI vzbuzuje. Plánujeme se zaměřit na sdílení zkušeností a znalostí s cílem přinést co možná nejvíce inspirace všem účastníkům. Ať už půjde o výzkumníky, podnikatele, nebo nadšence do nových technologií,“ dodal výkonný ředitel prg.ai Lukáš Kačena. Dny AI přinesou podněty a ukážou možnosti využití zástupcům firem a veřejných institucí, akademikům, studentům a veřejnosti. Program ve všech čtyřech městech připravují organizátoři ve spolupráci s agenturou CzechInvest, postupně bude zveřejňován na stránce www.dny-ai.cz.

Podnikatelské a inovační centrum BIC Plzeň, založené Plzní, podporuje vznik a rozvoj inovačního podnikání v plzeňském regionu od roku 1992. Spolupracuje s partnery na regionální, národní i mezinárodní úrovni, stimuluje rozvoj zejména malých a středních firem a nabízí podpůrné programy, jako například Plzeňské podnikatelské vouchery na podporu spolupráce firem a výzkumných organizací, inkubační program pro začínající firmy nebo akcelerační program PLATINN.

Reklama

Doporučované