Hlavní obsah

Pražané mohou o Velikonocích navštívit trhy, muzeum nebo zoo

Foto: Svetlana Beleacov, Shutterstock.com

Ilustrační foto

Reklama

Na Velikonoce budou moct Pražané navštívit trhy, vyrazit budou moct také například do Muzea městské hromadné dopravy nebo pražské zoo.

Článek

Největší trhy, které se konají pravidelně v centru města, potrvají letos několik týdnů, zjistila ČTK od pořadatelů trhů. Sváteční Velký pátek letos připadá na 7. dubna a Velikonoční pondělí na 10. dubna.

Na trzích na Staroměstském náměstí, které podobně jako další velikonoční trhy v Praze začaly už tento týden, najdou lidé 71 prodejních stánků. Prodejci nabízí velikonoční dekorace, jako různé druhy kraslic nebo keramiku, a občerstvení. Zájemci se mohou těšit také na doprovodný program, například umělecké folklorní soubory nebo dětské tvořivé dílny. Stánky mohou lidé navštívit i na Václavském náměstí nebo na náměstí Republiky.

Na velikonoční trhy mohou lidé zajít také na Pražský hrad na náměstí U Svatého Jiří, a to od 10:00 do 18:00, v pátek a o víkendu do 19:00.

Do 10. dubna budou i trhy na náměstí Míru, lidé tam mohou zavítat podle mluvčí městské části Prahy 2 Andrey Zoulové každý den od 10:00 do 19:00. Letos tam podle ní bude 34 prodejních stánků, které nabídnou velikonoční zboží a občerstvení, dále tam návštěvníci uvidí stánky neziskových organizací s chráněnými dílnami.

Velikonoce mohou lidé slavit také v Muzeu městské hromadné dopravy, kde si návštěvníci v pátek 7. dubna budou moct uplést pomlázku nebo vyzdobit kraslice.

V pražské zoo čekají na zájemce na Velikonoční pondělí od 10:00 do 16:00 speciální komentovaná krmení zvířat. Vybraným druhům se tam budou předávat také takzvané velikonoční enrichmentové prvky, tedy například hračky pro zpestření života zvířat.

Reklama

Doporučované