Hlavní obsah

Pražští zastupitelé projednají alkoholovou vyhlášku nebo Koněva

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Pražští zastupitelé budou dnes jednat o nové vyhlášce omezující pití alkoholu na veřejnosti a odnětí čestného občanství Prahy sovětskému maršálovi Ivanu Koněvovi.

Článek

Projednají také stanovení počtu členů zastupitelstva v příštím volebním období, nákup bytů od Prahy 3 nebo vyhlášení soutěže na revitalizaci Vrchlického sadů. Klub Prahy Sobě plánuje předložit balík opatření na podporu lidí postižených inflací.

Pití alkoholu na veřejnosti je nyní zakázáno na asi 800 místech v metropoli, novou vyhláškou se má počet lokalit rozšířit na zhruba 1000 míst. V případě schválení by také nebylo možné popíjet od půlnoci do 09:00 na náplavkách.

Zastupitelé budou hlasovat rovněž o odnětí čestného občanství hlavního města sovětskému maršálovi Ivanu Koněvovi, jehož životní dráhu považuje vedení metropole za problematickou. Čestné občanství by měli naopak získat zpěvačka Marta Kubišová a houslista Václav Hudeček.

Na programu zastupitelstva je také stanovení počtu zastupitelů v příštím volebním období, nákup 35 bytů na Žižkově od firmy vlastněné Prahou 3 nebo vyhlášení společné soutěže se Správou železnic na novou podobu Vrchlických sadů v okolí hlavního nádraží. Klub koaliční Prahy Sobě avizoval, že navrhne balíček podpory pro Pražany postižené zvyšováním cen v hodnotě miliardy korun cílený zejména na rodiny s dětmi a seniory.

Reklama

Související témata:

Doporučované