Hlavní obsah

Velikonoční trhy v centru Prahy začnou v sobotu 25. března

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Praze se v sobotu na Staroměstském a Václavském náměstí otevřou velikonoční trhy. Největší trhy v Praze potrvají do 16. dubna. Zájemci se mohou těšit na tradiční pokrmy nebo dekorace.

Článek

Velikonoční zboží čeká zájemce i ve stáncích na náměstí Republiky. Dnes o tom novináře informovali zástupci společnosti Taiko, která trhy pořádá. Letos je bude firma Taiko organizovat posedmnácté.

„Jsme vděční, že po náročné covidové době můžeme opět ve spolupráci s městem připravit další velikonoční trhy,“ uvedl předseda představenstva společnosti Taiko Libor Votruba. Dodal, že je to důležité také pro prodejce, kteří se díky trhům po covidové době mohou lépe postavit na nohy a opět podnikat. Velikonoční trhy se kvůli pandemii covid-19 v letech 2020 a 2021 nekonaly.

Na Staroměstském náměstí návštěvníci najdou 71 prodejních stánků, na Václavském náměstí jich bude 24. Stánky budou ozdobené proutím s květy nebo zelenými girlandami.

Na menším pódiu Staroměstského náměstí bude každý den program od 16:00 do 19:00, který nabídne například umělecké a folklórní soubory nebo tvořivé dětské dílny. Ty mohou zájemci navštívit vždy o víkendech od 11:00 do 15:00 a o Velikonočním pondělí.

Stánkaři na Staroměstském náměstí podle společnosti Taiko nabídnou například různé druhy kraslic, pomlázky či keramiku. Nabídku doplní stánky s občerstvením, jako jsou velikonoční pečivo, klobásy, vegetariánský hot dog nebo zelené pivo. Veškeré občerstvení bude podáváno ve zcela kompostovatelném nádobí. Stánky najdou lidé také na náměstí Republiky, kde jich je připraveno 19.

Prostor Staroměstského náměstí ozdobí například čtyři metry vysoký velikonoční zajíc s kraslicemi nebo bohatě nazdobená bříza. Mezi barvami bude dominovat zelená, žlutá a oranžová, dekoratéři na výzdobu použili přes 1300 metrů proutí a girland, 12 500 květin nebo 1750 vajec.

Reklama

Doporučované