Hlavní obsah

Vlaky a autobusy Pražské integrované dopravy od neděle změní časy odjezdů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Vlaky i autobusy Pražské integrované dopravy (PID) začnou od neděle jezdit podle nového jízdního řádu. Změní se časy odjezdů některých spojů.

Článek

Největší změny cestující čekají po dokončení modernizace další části železničního koridoru z Prahy do Českých Budějovic na linkách ve směru na na jih. Dnes o tom informoval PID v tiskové zprávě. Nový jízdní řád změní od 11. prosince časy odjezdů vlaků po celé republice.

Na pražské železnici se nejvýrazněji změní časy odjezdů vlaků na linkách S9 mezi Lysou nad Labem, Prahou a Benešovem u Prahy, dále R17 z Prahy do Tábora a R49 z Prahy do Benešova u Prahy. Drobné minutové posuny budou i na linkách S7 ve směru z Prahy do Berouna, S2/S22 ve směru Praha - Lysá nad Labem a R41 ve směru Praha - Kolín.

Ve Středočeském kraji budou největší změny na Benešovsku. Vlaky S98 ze Sedlčan budou prodlouženy z Olbramovic až do Benešova místo linky S90, která bude posílena v úseku Olbramovice - Votice. PID plánuje také posílit linku S99, která bude o víkendech jezdit mezi Benešovem a Vlašimí každou hodinu.

V autobusové dopravě čekají na cestující největší změny v oblasti Voticka, rovněž navazují na dokončení části modernizace železničního koridoru. Autobusy výrazně pozmění své časy odjezdů tak, aby navazovali na vlaky. V Praze se časové posuny spojů nejvíce dotknou linek v oblasti Klánovic, Uhříněvsi a Radotína. Systém PID se dále rozšíří o novou společnou linku se společností IREDO, která bude jezdit mezi Městcem Králové a Novým Bydžovem a mít číslo 853. Na některých dalších linkách se pak od neděle změní počty spojů a upraví některé zastávky či fungování školních autobusů.

Reklama

Doporučované