Hlavní obsah

Z Prahy bude od listopadu možné letět přímo pravidelnou linkou do Ománu

Foto: Vladislav Pavlík

Ilustrační foto.

Reklama

Z Prahy bude možné poprvé letět přímo pravidelnou linkou do blízkovýchodního státu Omán. Tamní nízkonákladová letecká společnost SalamAir zřídí od listopadu lety do hlavního města Maskat a sezonně do centra ománské riviéry Salála.

Článek

Oba spoje budou létat jednou týdně. ČTK to dnes oznámil ománský honorární konzul v ČR Ivo Vaněk.

Linka do Maskatu bude celoroční, do Salála se bude létat v období turistické sezony. Letos tedy od počátku listopadu do konce dubna, v dalších letech bude sezonní linka mezi Prahou a Salála v provozu od počátku října, doplnil konzul.

SalamAir oznámil loni v listopadu spuštění nové dálkové linky z Prahy do Salála od prosince, s lety ale firma nakonec nezačala. „Vloni spojení do Ománu bylo avizováno, ale nakonec se nerealizovalo a bylo odsunuto právě na letošní rok,“ uvedla mluvčí Letiště Praha Eva Krejčí.

Letenky budou k dispozici od 15. července, do Maskatu za 11 500 korun a do Salála za 12 000 korun. „Cestovní kancelář Blue Style a další budou na ománskou riviéru nabízet balíčky s ubytováním,“ uvedl Vaněk. Mezi možnostmi turistického vyžití jmenoval vedle pláží vyjížďky na arabských plnokrevnících, sklízení manga nebo návštěvu turisticky atraktivního ostrova Sokotra.

Ománský konzul také upozornil, že prostřednictvím aerolinek SalamAir a Oman Air se lidé budou moci dostat do dalších destinací. Zmínil Zanzibar, Nairobi, Chartúm, Bangkok, Singapur, Kuala Lumpur, Káthmandú a dále Indii, Pákistán, Teherán nebo Baku.

Z Prahy pravidelně létají také další spoje do zemí v regionu Blízkého východu. Přímou linkou se cestující z Letiště Václava Havla dostanou do izraelského Tel Avivu, Dubaje ve Spojených arabských emirátech nebo do katarského Dauhá.

Reklama

Související témata:

Doporučované