Hlavní obsah

Kolín opraví a znovu otevře skatepark pod Novým mostem

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kolín dá opravit a znovu otevřít skatepark pod Novým mostem, byl zavřený déle než dva roky kvůli rozsáhlým opravám mostu. Radnice vybrala koncem září společnost, která skatepark opraví. Hotovo by mohlo být do konce listopadu.

Článek

Práce, které zajistí společnost Martin Jebavý, vyjdou na 242 tisíc korun bez DPH. ČTK to dnes řekla místostarostka Iveta Mikšíková (Změna pro Kolín).

„Opraví se zejména poškozený drátěný plot, podle revizní zprávy tam jsou i další závady, které se musí odstranit,“ uvedla Mikšíková. Poškození areálu podle ní způsobili i lidé, kteří nerespektovali zákaz vstupu. „Dostávaly se tam osoby, které tam neměly co dělat, takže plot je v dezolátním stavu, měli jsme tam mnoho výjezdů jak Policie ČR, tak městské policie,“ doplnila Mikšíková.

Skatepark v Kolíně prošel kompletní obnovou za zhruba dva miliony korun v roce 2018. Výhodou areálu je umístění pod mostem, který ho zastřešuje. Různé typy překážek jsou vhodné pro začínající i pokročilé jezdce.

Obnovu skateparku plánují například také v Nymburce. Podle dřívějšího vyjádření radnice by se s ní mohlo začít příští rok. Rekonstrukci zastaralého areálu u Labe má ale předcházet úprava blízké cyklostezky.

Reklama

Doporučované