Hlavní obsah

Kutná Hora vybudovala skateboardový park, otevře se o prázdninách

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Stavbaři vybudovali v Kutné Hoře skateboardový park, který dosud ve městě chyběl. Vznikl u sportovní haly Klimeška, otevřít by se měl během letních prázdnin. Provozovatelem budou technické služby.

Článek

„Zemní práce začaly už loni na podzim. Součásti akce byly i úpravy okolí a vybudování cest, osvětlení a mobiliáře. Náklady jsou zhruba osm milionů korun, cena se měnit nemusela,“ uvedl starosta Josef Viktora (ANO).

Stavba zatím není zkolaudovaná a město ji dosud nepřevzalo. To by se mělo stát během prázdnin, kdy se také počítá se zahájením provozu. Radní by měli na příštím jednání schvalovat provozní řád nového zařízení.

Na Klimešce má vzniknout komplexní sportovní areál, protože v okolí skateparku je kromě haly také zimní stadion, plovárna a hřiště na volejbal. Mezi zimním stadionem a Klimeškou by mělo vzniknout také venkovní hřiště na florbal, které by bylo využíváno od května do října.

Skateboardová hřiště s překážkami mají ve středních Čechách prakticky všechna větší města. Jsou například v Nymburku, Kolíně, Kladně, Berouně nebo Příbrami. Nový skatepark chtějí vybudovat také v Benešově.

Reklama

Související témata:

Doporučované