Hlavní obsah

Příbram má stále zájem o polikliniku. Chce ji s krajem vyměnit za jinou budovu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Příbram má stále zájem o budovu bývalé druhé polikliniky, která je ve vlastnictví kraje. Jednání s hejtmanstvím o možném převodu se však protahují, obě strany mají rozdílné požadavky.

Článek

Město za polikliniku nabídlo domeček u hornického muzea a doplacení zbylé hodnoty nemovitosti. Hejtmanství však peníze nechce. Polikliniku by raději vyměnilo za střední průmyslovou školu, což je pro město nepřijatelné. Radnice však ochotna jednat o směně za jinou budovu, řekl ČTK starosta Jan Konvalinka (za ANO).

„My jsme kraji nabídli směnu za hornický domek s doplatkem, kraji se to nepozdává, chce po nás některou z budov, ve kterých sídlí střední školy. Původně měli zájem o průmyslovku, to je ale úplně nepředstavitelná věc. Jsem ochoten jednat s krajem o směně za jinou budovu, nikoliv za budovu střední průmyslové školy,“ uvedl Konvalinka.

Radnice poukazuje na to, že budova průmyslové školy je spjatá s historií Příbrami a město do ní dost investovalo. Hornický domeček by kraj mohl přenechat Hornickému muzeum Příbram. Mluvčí hejtmanství David Šíma ale ČTK už dříve řekl, že kraj požaduje místo peněz dorovnání hodnoty například prostřednictvím odpovídající nemovitosti. Konvalinka uvedl, že hejtmanství si nyní nechává zpracovat posudky a řeší majetkoprávní dispozice.

Budova druhé polikliniky patří kraji, v minulosti však byla podle starosty ve vlastnictví města, které by ji rádo získalo zpět. Město v ní chce ve spolupráci s praktickými lékaři zřídit ordinace a motivovat je, aby tam měli své praxe. Lékaři by podle něj městu platili jen symbolické nájemné. Nyní sice v budově některé ordinace jsou, ale sídlí tam i jiné instituce.

Reklama

Doporučované