Hlavní obsah

Rakovník vybral zhotovitele nového skateparku, letos začnou přípravné práce

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rakovník vybral zhotovitele nového skateparku za sokolovnou. Letos začnou přípravné práce, stavba naplno začne v příštím roce. Cena dosáhne téměř deset milionů korun. Hotovo bude nejpozději v prosinci 2023.

Článek

„V letošním roce se započne s přípravnými pracemi, což je především přemístění stávající U rampy na Tyršovo koupaliště,“ uvedla mluvčí rakovnické radnice Kateřina Hradilová. Podle ní už je město s provozovatel koupaliště dohodnuté a nyní se řeší technická stránka převozu, rozložení rampy na díly a její opětovné sestavení.

Dobu na dokončení skateparku město stanovilo po konzultaci s projektantem a firmami, které se zaměřují na tento typ projektů, protože v celé ČR se nyní staví řada skateboardových hřišť a společnosti, které se touto problematikou zabývají, by v případě dřívějšího termínu neměly dostatečnou kapacitu.

Plocha skateparku dosáhne 800 čtverečních metrů. Budou jej tvořit různě vysoké plochy propojené schody a nájezdovými rampami, které mají po stranách opěrní zídky. Na místě za sokolovnou už několik let lidé U rampu využívají, proto zde má vedení radnice ověřené, že případný hluk ze skateparku nebude místním vadit.

Reklama

Související témata:

Doporučované