Hlavní obsah

Záchranáři mají nové výjezdní stanoviště v Benátkách nad Jizerou

Foto: ZZS JMK

Ilustrační foto.

Reklama

V Benátkách nad Jizerou otevřeli novou výjezdovou základnu středočeských záchranářů. Na Mladoboleslavsku je to třetí místo, odkud mohou záchranáři vyjíždět k zásahům.

Článek

Další jsou v Mladé Boleslavi a Mnichově Hradišti. Nové výjezdové stanoviště vzniklo rekonstrukcí městské budovy. Práce za téměř dva miliony korun, které začaly na jaře, hradilo město. Díky novému stanovišti se pro oblast Benátek a okolí zkrátí dojezdové časy záchranářů.

„Nové stanoviště je uprostřed tří oblastí - Nymburk, Mladá Boleslav a Praha-východ. Výjezdová skupina bude preferenčně využívána v dojezdových vzdálenostech okresu Mladá Boleslav,“ uvedl při slavnostním otvírání základny ředitel krajské záchranné služby Pavel Rusý. V případě potřeby podle něj pomohou tamní záchranáři se zásahy i v dalších oblastech. Nedaleko je například dálnice D10, kam záchranáři často vyjíždí. Na stanovišti v Benátkách bude trvale dvoučlenná posádka v režimu RZP, tedy řidič a zdravotnický záchranář nebo sestra se specializací.

V areálu základny je zrekonstruovaný dvůr s přístřeškem pro sanitku, zázemí pro sklad zdravotnického materiálu a dekontaminační místnost. V budově, která dříve sloužila pro obsluhu městského kamerového systému, jsou dva pokoje, denní místnost, kuchyň a sociální zařízení.

Středočeská záchranná služba má v regionu přes 40 výjezdových stanovišť, v 16 z nich je přítomen lékař. Vyjíždí z nich více než 80 posádek. Středočeský kraj postupně chystá opravu šesti základen záchranné služby, například v Brandýse nad Labem, Benešově či Říčanech. Loni získali středočeští záchranáři nové výjezdové stanoviště v Kostelci nad Černými lesy u Prahy. Nové stanoviště by měli v budoucnu dostat i záchranáři v Nymburce.

Reklama

Doporučované