Hlavní obsah

Policie v Ústeckém kraji chce získat náborovou akcí nové členy

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Krajskému ředitelství policie Ústeckého kraje chybělo k začátku července do plného stavu 492 policistů. ČTK to řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Článek

Velkou náborovou akcí chce nyní policie přilákat nové členy. Hledá hlavně zájemce s bydlištěm v regionu.

Plakáty s nabídkou práce u policie uvidí lidé v dopravních prostředcích, na ulicích, na sociálních sítích. „Největší nedostatek policistů je na územním odboru Chomutov, Děčín a Teplice,“ uvedla Hyšplerová. Počet služebních míst krajského ředitelství vzrostl v posledních pěti letech o 94. Ročně končí služební poměr desítky policistů. V loňském roce jich bylo 224 a do prvního července letošního roku 99. „Na odchody policistů neměla pandemie koronaviru podstatný vliv,“ uvedla mluvčí.

Náborový příspěvek je v současné době pro uchazeče o práci u policie v Ústeckém kraji ve výši 110 000 korun a pro specializované profese, jako jsou právníci, odborníci na informatiku či na problém kyberkriminality 150 000 korun.

Policie se v létě soustředí podle Hyšplerové tradičně na bezpečnost silničního provozu. „Což souvisí s odjezdy na dovolenou, koncentrací vozidel a toho, že lidé se už těší na svůj cíl a mnoho soustředění se na cestu nezbývá,“ poznamenala mluvčí. Hlídky navštěvují také vodní plochy, festivaly či kulturní akce. „S tím souvisí rovněž pozornost směrovaná na mladou generaci a podávání alkoholu mladistvým a nezletilým osobám,“ dodala Hyšplerová.

Reklama

Doporučované