Hlavní obsah

Rezidenční parkovací kartu v Ústí nad Labem si bude moci koupit víc lidí

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Rezidenční parkovací zóny značené modrými pruhy, které jsou na Klíši v Ústí nad Labem, budou určeny více lidem. Radní schválili zpřesnění výčtu čísel popisných, parkovací kartu si tak budou moci koupit i obyvatelé z okolí zón.

Článek

V ulici Kramoly na Střekově, kde je parkovací automat, pak město umožní rezidentům, aby si mohli kartu zakoupit. ČTK to dnes řekl vedoucí magistrátního odboru dopravy a majetku Dalibor Dařílek.

„Přibylo asi šest velkých domů v Resslově ulici, o které se to rozšířilo,“ uvedl Dařílek. Lidé žijící v Resslově ulici dosud neměli na parkovací kartu nárok, přitom někteří z těch, kteří si ji zakoupit mohli, tak neučinili a parkují v jejich ulici. Primátor Petr Nedvědický (ANO) řekl, že cena parkovacích karet zůstává stejná. První vozidlo vyjde rezidenta ročně na 1200 korun.

Na jednání zastupitelstva pravidelně chodila jedna z obyvatelek žijící na Klíši, kde loni v září vznikla první rezidenční zóna. Právě ona byla jednou z těch, která si stěžovala na to, že nemá na parkovací kartu nárok. V ulici, kde žije, pak parkovala auta z okolí rezidenčních zón. Problém s parkováním se tak podle ní jen přesunul o několik ulic dál. Nedvědický řekl, že díky nové úpravě budou v rezidenčních zónách moct parkovat i tito lidé, kterým modré zóny parkování znesnadnily. Nicméně nepopřel, že se problém s parkováním opět přesune, tentokrát do jiné části.

Téměř okamžitě po vzniku modrých zón se objevila petice. Její autoři poukazovali právě na to, že problém s parkováním se přesouvá do ulic, kterých se rezidenční parkování netýká. Požadovali tehdy, aby město zóny zrušilo.

Reklama

Doporučované