Hlavní obsah

Silnice vedoucí ústeckou Výstupní ulicí se dočká opravy asi za 70 milionů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Silnice vedoucí Výstupní ulicí v Ústí nad Labem se dočká opravy asi za 70 milionů korun. Zhruba dvoukilometrový úsek, který spojuje části města Dobětice a Krásné Březno, je místními kritizován pro výmoly a nerovnosti.

Článek

Oprava by mohla začít ještě letos, trvat bude nejméně rok. „Ještě tento týden bychom měli mít všechny podklady ke stavebnímu povolení,“ uvedl vedoucí odboru dopravy a majetku na ústeckém magistrátě Dalibor Dařílek. Součástí rekonstrukce silnice, která je v havarijním stavu, bude také nové veřejné osvětlení, doplnění pruhů pro cyklisty a úprava kanalizace.

Podle Dařílka by mělo dopravní omezení spočívat ve zúžení jízdních pruhů. Komunikace disponuje ve směru na Dobětice předjížděcím pruhem, opravovat by ji měla vítězná firma po polovinách. „Bude to pak záležet na zhotoviteli, zda vyjde vstříc naší žádosti, aby se silnice zcela neuzavírala,“ dodal Dařílek.

Ve městě se plánuje ještě oprava silnice v úseku Sadová a Šaldova, na kterou chce radnice použít kompenzační bonus od státu. Ten činí okolo 6,2 milionu korun. Kromě pokládky nového povrchu vozovky by měla vzniknout další parkovací místa a bezpečný přechod pro chodce.

Nová silnice bude také v ulici Ke Třem křížům. Podlimitní zakázku rada města přidělila firmě Metrostav Infrastructure, která má komunikaci opravit za 1,3 milionu korun bez daně. Rekonstrukce začne 15. července a skončí koncem srpna.

Reklama

Související témata:

Doporučované