Hlavní obsah

Nemocnici Pelhřimov chybí lékaři. Hledá je i mezi mediky, bude pro ně kemp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnici Pelhřimov chybí 14 lékařů, neobsazené jsou i dva primářské posty. Zájemce o práci nemocnice hledá i mezi mediky.

Článek

Pro budoucí lékaře pořádá druhý ročník Kempu mediků, zatím je jich přihlášených 27 z České republiky i Slovenska, hlásit se mohou do 28. srpna. Kemp se uskuteční od 5. do 8. září. Díky loňskému ročníku se zprostředkovaně podařilo mladého lékaře najít, kemp absolvovala jeho sestra. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Alexandra Knapová.

„Dokončujeme přípravu dopoledních odborných programů, (medici) budou navštěvovat naše odborná pracoviště – ARO, internu, chirurgii, ortopedii, i sály, kde asistují lékařům. Půjdou i na porodnici a dětské oddělení,“ řekla Knapová. Kemp je pro studenty ze čtvrtých až šestých ročníků. Můžou si vyslechnout také několik přednášek, mimo jiné o paliativní péči v pelhřimovské nemocnici, o poskytování duchovní i psychologické péče. Přednášet bude také psychiatr Jaroslav Max Kašparů.

Nemocnice chce zpřístupnit medikům práci v okresní nemocnici nad rámec povinných praxí. Zkušenost má přispět k tomu, aby neusilovali o práci jen ve fakultních nemocnicích velkých měst. Nemocnice jim hradí stravu i ubytování ve školicím a rekreačním středisku Trnávka.

Loňského prvního kempu se zúčastnilo 39 studentů. „Vyvinula se nám díky němu dobrá spolupráce. Od 1. září k nám nastupují dva lékaři, kteří se sice nezúčastnili kempu mediků, ale zúčastnila se sestra jednoho z nich. Na základě toho, že u nás byla, si on u nás domluvil stáže a teď nastupuje,“ řekla Knapová. Mezi přihlášenými je i několik z předchozího ročníku. „Je tady tak reálná šance, že by k nám v dalších letech mohli nastoupit, protože jsou to studenti 5. a 6. ročníku,“ dodala.

Nemocnici Pelhřimov zřizuje Kraj Vysočina. Má 765 zaměstnanců, z nich 112 lékařů. Tvoří ji deset lůžkových oddělení s 340 lůžky, loni hospitalizovala přes 11 000 lidí a provedla asi 2900 operací. V její porodnici se narodilo 543 dětí. Vyplývá to ze zveřejněné výroční zprávy.

Reklama

Doporučované