Hlavní obsah

V Havlíčkově Brodě postaví tělovýchovná jednota novou halu, přispěje na ni i město

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Tělovýchovná jednota (TJ) Jiskra v Havlíčkově Brodě postaví novou sportovní halu za 71,5 milionu korun. Dostala na ni 40 milionů korun od Národní sportovní agentury.

Článek

Město na stavbu podle dřívější dohody přidá 15 milionů korun a částku případně navýší, pokud se TJ nedohodne na příspěvku také s krajem.

Zastupitelé se pondělním usnesením zavázali k tomu, že město poskytne tělovýchovné jednotě i zbývající peníze, pokud by se jí nepovedlo dohodnout s krajem. „Protože to je pro nás klíčová stavba a chceme sportovcům pomoci,“ řekl místostarosta Zbyněk Stejskal (ODS).

Novou halu TJ postaví u své nynější haly v Ledečské ulici. „Je to koncept spíš tréninkové haly, ale velmi potřebný,“ uvedl místostarosta Libor Honzárek (TOP 09).

TJ Jiskra má přibližně 1500 členů, dvě třetiny tvoří mládež do 20 let. Funguje tam 14 sportovních oddílů. „Máme sportovní halu, která už je přes 20 let stará a její prostory jsou nedostačující,“ řekla ČTK tajemnice jednoty Michaela Slavíková. Uvedla, že početná jsou družstva volejbalu, házené, basketbalu, moderní gymnastiky nebo atletiky. Přes týden je hala obsazená do večerních hodin, oddíly ve městě trénují i ve školních tělocvičnách.

Firmu na výstavbu nové haly má TJ vybranou už od května, od té doby čekala na přiznání státní dotace. Stavba haly s rozměry odpovídajícími i národním a mezinárodním utkáním by podle Slavíkové měla začít ještě letos, dokončená pak bude příští rok.

Reklama

Související témata:
Tělovýchovná jednota (TJ)

Doporučované