Hlavní obsah

Bystřice pod Hostýnem plánuje rekonstrukci hřbitova asi za 17 milionů korun

Ilustrační foto.

Reklama

Radnice v Bystřici pod Hostýnem plánuje investici asi za 17 milionů korun do rekonstrukce hřbitova. Práce rozdělí do několika etap, první se uskuteční letos. Připravované úpravy se týkají především chodníků a veřejného osvětlení.

Článek

Letos stavbaři opraví páteřní chodník od bočního východu ze smuteční síně po kříž v centrální části hřbitova. Podoba rekonstrukce podle starosty souvisí s loňskými úpravami prostranství v okolí kolumbária. "Tam je žulová kostka, chtěli bychom navázat stejným charakterem chodníčků, jak je u kolumbária. Čili malá žulová kostka tak, aby se zejména starším občanům po tom dobře chodilo," uvedl starosta Zdeněk Pánek (nestr., zvolen za STAN).

Podél chodníku, který je nyní ve velmi špatném stavu, přibudou po úpravách také nové lampy veřejného osvětlení. "Uvažujeme o tom, že by veřejné osvětlení mohlo být solární. Vyhlásili jsme soutěž, v okamžiku, kdy vybereme zhotovitele, tak bychom chtěli stavbu spustit," řekl starosta.

Město předpokládá zahájení letošní etapy prací v dubnu, hotovo by mělo být do konce června. Rekonstrukce dalších chodníků a osvětlení na hřbitově, na kterou si radnice nechala zpracovat studii, by podle Pánka měla plynule pokračovat v příštích letech.

Reklama

Doporučované