Hlavní obsah

Oprava Palackého ulice v Bystřici pod Hostýnem by měla být hotová v září

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Oprava Palackého ulice poblíž centra Bystřice pod Hostýnem téměř za 13,4 milionu korun by měla být hotová v září. Práce zahrnují obnovu vozovky, rekonstrukci chodníků a vybudování podélných i kolmých parkovacích míst

Článek

Součástí prací je také úprava zeleně. Stavební práce se týkají úseku mezi křižovatkami s ulicí 6. května a Nádražní ulicí. Navazují na rekonstrukci Palackého ulice mezi křižovatkami s Rusavskou a ulicí 6. května před šesti lety. „Samozřejmě chceme, aby centrum města a jeho blízké okolí byly zrekonstruovány komplexně,“ uvedl starosta Zdeněk Pánek (nestr., zvolen za STAN).

Řemeslníci pokračují také v rekonstrukci ulice U Mlékárny na bystřickém sídlišti. Podle starosty na něm žije zhruba třetina z asi 8000 obyvatel města. V ulici se pracuje na opravě místní komunikace, chodníků a kolmých parkovacích míst. Budou v ní také nová místa na kontejnery, počítá se i s doplněním laviček a stojanů na kola.

Úpravy ulice by měly skončit v září. Přijdou na více než 8,7 milionu korun, až 4,7 milionu z této částky by mohla pokrýt dotace ze Státního fondu podpory investic. „Máme koncepci devíti etap na rekonstrukci celého sídliště, které bychom chtěli kompletně změnit. Ulice U Mlékárny je nástupní částí do celého sídliště, čili to je věc, kterou začínáme. Je to první etapa,“ řekl Pánek.

V polovině září by podle něj měla skončit rekonstrukce chodníků v Tyršově ulici nedaleko bystřického nádraží za 1,7 milionu korun. Součástí nových chodníků budou bezbariérové prvky, město v ulici buduje také nové vjezdy k domům.

Reklama

Doporučované