Hlavní obsah

Silnice I/49 u Zádveřic-Rakové na Zlínsku bude od pondělí průjezdná bez omezení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Silnice I/49 u Zádveřic-Rakové na Zlínsku bude od příštího týdne průjezdná bez omezení. Od 26. září tam stavbaři opravují vozovku, úsek je průjezdný kyvadlově na semafory.

Článek

Oprava vyjde na necelých 25 milionů korun bez DPH, sdělila dnes ČTK mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) Lucie Trubelíková.

Oprava se týká úseku v délce 1200 metrů, a to od motorestu až za křižovatku se silnicí II/492, která směřuje do Luhačovic na Zlínsku. „Už v pondělí 17. října bude opravený úsek znovu průjezdný bez omezení. Ještě zde budou probíhat dokončovací práce, například na krajnicích či nástřik vodorovného dopravního značení. Ty už ale provoz zásadně neomezí,“ uvedla Trubelíková.

Silnice I/49 je jedním z hlavních silničních tahů ze Zlínského kraje na Slovensko. Vede z Otrokovic na Zlínsku přes Zlín, Vizovice na Zlínsku a Horní Lideč na Vsetínsku ke slovenským hranicím. Za nimi se napojuje na slovenskou dálnici D1.

Ve Zlínském kraji pokračují práce i na několika dalších úsecích silnic první třídy. Do konce října by měla trvat oprava východní sjezdové a nájezdové rampy ze silnice I/50 na I/55 v Kunovicích na Uherskohradišťsku. Rampy jsou proto uzavřené. Sjezd do Kunovic ze silnice I/50 je možný pouze ve směru od Brna. Objízdná trasa vede přes Uherské Hradiště a Staré Město na Uherskohradišťsku.

Na přelomu října a listopadu skončí oprava silnice I/57 mezi Valašským Meziříčím a Bystřičkou na Vsetínsku. Provoz řídí semafory, případně regulovčíci. Na stejné silnici u Valašských Klobouk na Zlínsku připravuje ŘSD přestavbu mostu. Práce by měly skončit příští rok. Od listopadu by měli řidiči jezdit po mostním provizoriu. Práce zatím provoz neomezují.

V listopadu plánuje ŘSD dokončení opravy mostu přes potok Sovík na silnici I/35 v Dolní Bečvě na Vsetínsku a práce na zajištění svahu proti sesuvu na silnici I/57 u Lidečka na Vsetínsku. Do příštího roku potrvají práce na silnici I/49 ve Zlíně-Přílukách, kde vzniká nové napojení průmyslové zóny. Pravděpodobně do roku 2024 potrvá přestavba frekventované mimoúrovňové křižovatky silnic I/57 a I/69 ve Vsetíně. Všechna tato místa jsou s omezením průjezdná.

Na začátku září začali stavbaři opravovat most přes řeku Rusavu na silnici I/55 v Hulíně na Kroměřížsku, motoristé musejí využívat objízdnou trasu. Vede bezplatně po dálnicích D1 a D55. Vozidla s konstrukční rychlostí nižší než 80 kilometrů za hodinu objíždějí uzavřený úsek přes Tlumačov na Zlínsku a Kvasice na Kroměřížsku. Bez omezení bude znovu průjezdný až v zimě.

Reklama

Doporučované