Hlavní obsah

Slavičín letos investuje do bydlení minimálně 80 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V objektu bývalého hotelu Slavičan vzniknou startovací byty, připravovat se bude také lokalita pro rodinné domy na Šabatci. Investice poputují také do bytových domů na sídlišti Vlára nebo do seniorského bydlení v Hrádku.

Článek

V objektu bývalého hotelu Slavičan by mělo letos vzniknout asi 20 startovacích bytů. Bytové domy na sídlišti Vlára čeká rekonstrukce, v plánu je zateplení objektů a výměna oken. V případě seniorského bydlení v Hrádku se chystá oprava balkonů a kotelen.

Investice do bydlení jsou podle vedení města prioritou nejen pro letošní rok. „Bez nových projektů v oblasti bydlení totiž Slavičín nemůže být atraktivní pro mladé lidi či pro ty, kteří se sem chtějí za prací přistěhovat odjinud. Firmy Slavičínska totiž bojují s akutním nedostatkem zaměstnanců a ti nepřijdou, pokud nebudou mít kde bydlet,“ uvedl starosta Tomáš Chmela (nez.).

Město asi s 6500 obyvateli bude letos hospodařit s příjmy 239 milionů a výdaji 297 milionů korun. Schodek pokryje přebytek hospodaření z minulých let. Na investice je v rozpočtu vyčleněno téměř 170 milionů korun.

„Město je za uplynulá léta prakticky oddluženo. Letos doplatíme poslední úvěr a nový si brát neplánujeme, takže míříme do éry nebývalé finanční stability,“ uvedl starosta. Město očekává také odškodnění za následky výbuchů v areálu muničních skladů v nedalekých Vrběticích, a to ve výši 104,3 milionu korun.

Reklama

Doporučované